Simalegal ügyvédi társulás - Dr. Sipos Adrienn - adatvédelmi jog, társasági jog, kereskedelmi jog, ingatlanjog

Dr. Sipos Adrienn

Adatvédelmi jog – Ingatlanjog – Társasági és kereskedelmi jog

Kamarai felvétel időpontja: 2016. május 25.
Szakterületek: adatvédelmi jog, ingatlanjog, társasági és kereskedelmi jog
Nyelvismeret: magyar, angol, német

Munkatapasztalat

2012-ben ügyvédjelöltként csatlakoztam a Jalsovszky Ügyvédi Irodához. Ügyvédjelölti éveim alatt adójoggal, kereskedelmi joggal, versenyjoggal és ingatlanjoggal is foglalkoztam.
A sikeres szakvizsgát követően 2016 májusában alapítottam meg a Sipos Adrienn Ügyvédi Irodát és 2017. november közepéig a Jalsovszky Ügyvédi Társulás tagjaként folytattam ügyvédi tevékenységem. 2018 januárjában a Marczali Ügyvédi Irodával megalapítottuk a Sipos-Marczali Ügyvédi Társulást (SIMA LEGAL).
2018-ban elsősorban az adatvédelmi jog területén láttam el feladatokat, különböző iparágakba tartozó külföldi társaságok magyarországi leányvállalatainak, továbbá magyar tulajdonban lévő társaságok felkészülését segítettem az általános adatvédelmi rendeletre való felkészülés, valamint az általános adatvédelmi rendeletnek való megfelelés során. 2019-től kezdődően több intézmény részére adatvédelmi tisztviselői feladatokat is ellátok.

Tanulmányok

2009-ben fejeztem be a tanulmányaim a Humboldt Universität zu Berlin jogi karán, amely során nemzetközi gazdasági és magánjogra specializálódtam. A jogi diploma megszerzését követően fél évig alternatív vitamegoldási eljárásokkal foglalkoztam a University of New Mexico ösztöndíjasaként. 2010-ben Magyarországon honosíttattam a Németországban megszerzett jogi diplomám. 2011-ben pedig sikeresen teljesítettem a European Master in Law and Economics képzést, ahol a jogi normák közgazdaságtani elemzését tanultam meg.
Ügyvédjelölti éveim alatt elvégeztem az adótanácsadó képzést, valamint a Budapesti Gazdasági Egyetem Külkereskedelmi Karának nemzetközi gazdálkodás szakán szereztem diplomát.
2019 januárjában végeztem az ELTE Jogi Továbbképző Intézet által szervezett adatvédelmi és adatbiztonsági szakjogász képzésén.

Vissza a kezdőlapra >>